№32

Бюджетна бухгалтерія, серпень, 2022/№ 32 Інші номери журналу ›
  • Змінився керівник орендаря: розірвання договору або додаткова угода? Підприємство орендує у нас приміщення. Змінився керівник підприємства-орендаря, але підприємство залишилось те саме. Чи необхідно розривати договір? Чи потрібна додаткова угода?
  • Створення матеріального резерву: застосовуємо КПКВК і КЕКВ правильно Плануємо створити матеріальний резерв у селищній раді. За яким КПКВК та КЕКВ придбавати матеріали для такого резерву?
  • Надходження, передача та списання майна: оформлюємо правильно Усі матеріальні цінності, придбані установою, потребують належного документального оформлення та відображення в бухобліку. Начебто все просто й зрозуміло. Але часто-густо виникають ситуації, які заводять бухгалтера в глухий кут. Тож ми підготували для вас низку актуальних запитань-відповідей щодо операцій з надходження, передачі та списання майна. Нумо розбиратися разом!
  • Оплата будівельних матеріалів: що «каже» про це Порядок № 590? Ми проводимо ремонт господарським способом. Серед будівельних матеріалів у накладній є: унітаз, пісуар та електролампочки. Казначейство повернуло оплату таких будівельних матеріалів, пояснюючи це тим, що зазначені позиції не належать до будівельних матеріалів, тому їх оплата не дозволена за Порядком № 590*. Чи правильно це?
  • Переробляємо продукти харчування: як показати в обліку? Заклад освіти вирішив переробити залишки м’яса та виготовити з нього м’ясні консерви (тушонку). У подальшому плануємо передати цю продукцію для потреб військових та роздати внутрішньо переміщеним особам (далі — ВПО). Як показати такі операції в бухобліку?
  • Гарячі закупівельні запитання серпня Постійні зміни у закупівельному законодавстві ставлять перед замовниками нові питання та завдання. Розглянемо, які запитання виникали у ваших колег у серпні, та поділимось з вами практичними порадами.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі