Теми статей
Обрати теми

Відшкодування комуналки орендарем: загальний чи спеціальний фонд?

Станкус Тетяна, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
У нашій будівлі є орендарі, які відшкодовують комунальні послуги за спеціальним фондом. Ми, як орендодавець, за спеціальним фондом комунальні платежі не платимо. І згідно з кошторисом нашої установи на 2022 рік видатків на оплату комунальних послуг за спеціальним фондом не передбачено. Як бути в такому разі?

Насамперед нагадаємо: до плати за оренду іншого окремого індивідуально визначеного майна не включаються витрати на утримання орендованого майна та плата за послуги, які відповідно до укладеного договору зобов’язується надавати орендарю балансоутримувач. Це визначено в п. 4 Методики № 630.

Натомість стосовно комунального майна, то при наданні його в оренду установи керуються методиками розрахунку орендної плати, затвердженими відповідним ОМС.

При цьому такі методики розробляють на основі Методики № 630, і вони також містять вимогу про невключення до орендної плати витрат на утримання орендованого майна.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі