№5

Бюджетна бухгалтерія, лютий, 2022/№ 5 Інші номери журналу ›
  • Б/в комп’ютери: чи можна придбавати? Чи може ОМС придбавати комп’ютерну техніку на вторинному ринку?
  • Кабмін визначив оклади держслужбовців на 2022 рік Другого лютого на своєму засіданні Кабмін затвердив постанову з таємничою назвою «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».
  • «Вислужна» надбавка службовцям ОМС: є зміни КМУ змінив підхід до призначення надбавки за вислугу років службовцям ОМС.
  • Щодо подання Повідомлення про прийняття на роботу Лист від 21.01.2022 № 4711-06/3082-07 (витяг)
  • Звертаємось до Мінцифри: повідомляємо чи погоджуємо? Уже не перший рік поспіль бухгалтери бюджетних установ тісно спілкуються з Мінцифри. Така необхідність виникає в разі придбання товарів, робіт та послуг, що належать до сфери інформатизації. У якій формі надавати таку інформацію Мінцифри та які документи в подальшому готувати для Казначейства? Відповіді на ці запитання та наші пояснення — у матеріалі.
  • Інтернет-субвенція: гра за новими правилами З нового року правила надання інтернет-субвенції змінилися. Тож пропонуємо з’ясувати всі новації разом у цьому матеріалі.
  • Відшкодування комуналки орендарем: загальний чи спеціальний фонд? У нашій будівлі є орендарі, які відшкодовують комунальні послуги за спеціальним фондом. Ми, як орендодавець, за спеціальним фондом комунальні платежі не платимо. І згідно з кошторисом нашої установи на 2022 рік видатків на оплату комунальних послуг за спеціальним фондом не передбачено. Як бути в такому разі?
  • Придбано омивач скла: як обліковувати? Установою придбано зимовий омивач скла для службового автомобіля. Як відобразити таку операцію в бухобліку?
  • Принтер за благодійні кошти: що в обліку? Установа придбала принтер за рахунок благодійних коштів. Підкажіть, як оприбуткувати такий об’єкт та ввести його в експлуатацію? Яким документом оформити зарахування на баланс? У лютому ми ще не почали користуватись принтером, плануємо з березня. Коли починати нараховувати амортизацію на нього?
  • Повідомлення до ДПСУ: чи подавати за ЦПД? Чи потрібно подавати до ДПСУ Повідомлення про прийняття на роботу в разі укладення цивільно-правового договору?
  • Підвищення за педзвання «Старший викладач» коледжу У фаховому економічному коледжі працює викладач із педзванням «Старший викладач». Чи має він право на підвищення посадового окладу на 10 % відповідно до постанови № 1391? Посади старшого викладача штатним розписом закладу не передбачено.
  • Сертифікація педагогів: коротко про головне Сертифікація педпрацівників у нашій державі триває вже не перший рік. Узяти участь у її пілотному проєкті змогли чимало вчителів початкових класів. У цій статті поговоримо про те, що має на меті процес сертифікації та які «бонуси» передбачені для сертифікованих педагогів.
  • Виводимо за штат: що з оплатою? У грудні 2021 року згідно з розпорядженням органу вищого рівня прийнято рішення про скорочення штату бюджетної установи. Працівники, посади яких підлягають скороченню, попереджені про майбутнє звільнення за 2 місяці. Але з 01.01.2022 уведено в дію новий штатний розпис. Як бути з працівниками, посади яких підлягають скороченню і які станом на 01.01.2022 ще не звільнені? Чи потрібно їм підвищувати посадові оклади?
  • Обслуговування комп’ютерів: доплата завідувачу кабінету У ЗЗСО обладнано кабінет інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій. Його оснащено 10 комплектами комп’ютерного обладнання та двома ноутбуками. Техніку обслуговує вчитель інформатики, він же — завідувач кабінету інформатики. Чи можна встановити йому доплату за обслуговування комп’ютерної техніки? Доплату за завідування кабінетом він уже має.
  • Надбавка за вислугу років: чи платити сумісникам? У музичній школі є викладачі, які працюють за сумісництвом: як за внутрішнім, так і за зовнішнім. Чи мають вони право на надбавку за вислугу років?
  • Індексуємо зарплату в лютому 2022 року У цьому матеріалі наведемо розраховані коефіцієнти індексації для лютого 2022 року та готові суми поточної індексації для повністю відпрацьованого місяця.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі