Теми статей
Обрати теми

Неприбутковий звіт: що та де показати?

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Невдовзі кожному бухгалтеру доведеться складати Неприбутковий звіт1 за 2021 рік. Як це зробити правильно? Розповімо в нашому матеріалі.

1 Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації, форма якого затверджена наказом Мінфіну від 17.06.2016 № 553.

img 1Які доходи показати: нараховані чи отримані?

При заповненні показників про доходи Неприбуткового звіту орієнтуємося на дані бюджетної звітності.

Так, у ряд. 1.1 Неприбуткового звіту відображаємо доходи, отримані установою за загальним фондом. Тобто йдеться про кошти, які фактично надійшли на реєстраційні рахунки протягом року. Такі доходи формуємо з показників, наведених у Звіті про надходження та використання коштів загального фонду (ф. № 2д, № 2м) за графою 7 «Надійшло коштів за звітний період (рік)».

А ось у ряд. 1.3 Неприбуткового звіту відображаємо доходи, отримані за спеціальним фондом, тобто кошти, які фактично надійшли на спеціальні реєстраційні рахунки протягом року. Отримані доходи складаємо із показників доходів за спецфондом на підставі звітів про надходження та використання коштів спеціального фонду за графами «Надійшло коштів за звітний період (рік)».

Отже, до Неприбуткового звіту заносимо інформацію саме про отримані, а не нараховані доходи. Ба більше, з таким підходом до відображення як доходів, так і видатків погодилися й податківці. Так, в ІПК від 07.05.2019 № 2001/6/99-99-15-02-01-15/ІПК вони наголосили, що показники цього звіту заповнюють з урахуванням особливостей діяльності неприбуткової організації. Також податківці додали, що показники Неприбуткового звіту бюджетні установи заповнюють на підставі даних бюджетної звітності.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі