Теми статей
Обрати теми

єПідтримка: застосування термінала

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Музей планує встановити термінал для приймання плати карткою «єПідтримка» за відвідування. Куди потрібно звернутись для встановлення термінала? Які документи подавати для встановлення термінала? Який документ видавати відвідувачам, що підтверджує розрахунки за надані послуги? Чи обов’язково музею застосовувати РРО?

Як встановити термінал?

Для того щоб оплата карткою «єПідтримка» була можлива за допомогою електронних платіжних засобів, доведеться встановити у місці надання послуг та здійснення розрахунків платіжний термінал (POS).

Платіжний термінал (далі — ПТ) являє собою електронний пристрій, призначений для ініціювання переказу з рахунку, у т. ч. для видачі готівки, отримання довідкової інформації та друкування документа за операцією із застосуванням електронного платіжного засобу.

Таке визначення та правила функціонування систем розрахунків наведено в Законі № 23461. А вже порядок здійснення операцій з використанням електронних платіжних засобів (реальних і віртуальних) прописано в Положенні № 7052.

1 Закон України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» від 05.04.2001 № 2346-III.

2 Положення про порядок емісії електронних платіжних засобів і здійснення операцій з їх використанням, затверджене постановою Правління НБУ від 05.11.2014 № 705.

Головне питання — куди звертатись установі для встановлення POS? Для цього потрібно звернутись до банку, який надає послуги еквайрингу3.

3 Еквайринг — послуга технологічного, інформаційного обслуговування розрахунків за операціями, що здійснюють з використанням електронних платіжних засобів у платіжній системі.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі