№8

Бюджетна бухгалтерія, лютий, 2022/№ 8 Інші номери журналу ›
  • Обслуговування термінала: за чий кошт? У музеї встановили термінал для реалізації програми «єПідтримка». У зв’язку з цим беремо додатково з відвідувачів 2,04 % вартості квитка. Крім цього, платимо 200 грн на місяць за користування терміналом. Такі умови прописано в договорі з банком. Чи маємо право брати з відвідувачів плату за ці послуги?
  • Призов резервістів: кого це стосується? Президент України видав Указ про призов резервістів на військову службу в особливий період.
  • 24 години на виправлення тендерних помилок Від помилок ніхто не застрахований. Не є винятком і тендерні помилки.
  • єПідтримка: застосування термінала Музей планує встановити термінал для приймання плати карткою «єПідтримка» за відвідування. Куди потрібно звернутись для встановлення термінала? Які документи подавати для встановлення термінала? Який документ видавати відвідувачам, що підтверджує розрахунки за надані послуги? Чи обов’язково музею застосовувати РРО?
  • Заходи впливу: є зміни в порядках застосування Постановою № 481 Кабмін затвердив зміни до Порядку № 212 та Порядку № 2553. Ці документи регламентують зупинення операцій з бюджетними коштами та зменшення бюджетних асигнувань відповідно. Розглянемо ці зміни. До речі, запрацювали вони з 29.01.2022. З конкретними видами бюджетних правопорушень та заходами впливу, які загрожують установам-порушникам, ви можете ознайомитися у статті «Заходи впливу на порушників бюджетного законодавства» цього номера.
  • Передплата періодики: облік у поточному періоді Як правильно відобразити в обліку передплату періодичних видань (не бібліотечний фонд), здійснену у січні 2022 року на І півріччя 2022 року? Чи слід використовувати субрахунок 2911?
  • Облік абонплати за комуналку Як правильно відображати в обліку витрати на абонплату за комунальні послуги? Чи потрібно вести окремий облік таких витрат?
  • Ліценція на освітню діяльність: нематеріальний актив чи витрати? Як правильно в обліку відобразити придбання ліцензії на провадження освітньої діяльності? Її потрібно обліковувати у складі об’єктів нематеріальних активів чи слід віднести на витрати звітного періоду?
  • Земельна ділянка: індексувати чи ні? Установа обліковує земельну ділянку за нормативною грошовою оцінкою. Цього року ми індексували вартість ділянки для розрахунку земельного податку. Чи потрібно змінювати вартість такої ділянки в бухгалтерському обліку?
  • Дві стипендії: як оподатковувати? У ЗВО студент-сирота отримує одночасно соціальну та академічну стипендії. Як оподатковувати такі виплати ПДФО та ВЗ?
  • Атестація після декрету: що слід урахувати? Учительці ЗЗСО в березні 2018 року за результатами атестації було присвоєно другу кваліфікаційну категорію. У листопаді 2018 року вона пішла у відпустку по вагітності та пологах, а потім у відпустку для догляду за дитиною до трьох років. З 01.09.2021 працівниця стала до роботи на цій же посаді. Коли її слід атестувати? Чи обов’язково перед атестацією вона має пройти курси підвищення кваліфікації?
  • Тренер-викладач на змаганнях: відрядження чи ні? Тренер-викладач школи вищої спортивної майстерності їде на змагання з учнями-спортсменами до іншого міста. Як оформити та оплатити цей час тренеру-викладачу?
  • Робота на двох посадах: як заповнити табель? Працівник установи працює на двох посадах по 0,5 ставки. Як правильно заповнити на нього Табель обліку робочого часу: двома рядками чи одним?
  • Загублена додаткова база ЄСВ: виправляємо в Об’єднаному звіті У грудні 2021 року працівник перебував у щорічній основній відпустці. Загальна сума його зарплати та відпускних за грудень становить 6102,50 грн. У лютому 2022 року виявлено, що в додатку Д1 до Об’єднаного звіту і в самому Розрахунку не відображено додаткову базу нарахування ЄСВ. Як це виправити?
  • Несумові помилки: виправляємо в Об’єднаному звіті До установи на основне місце роботи 14.12.2021 було прийнято працівника. У додатках Д1, 4ДФ та Д5 Об’єднаного звіту за ІV квартал 2021 року неправильно вказано його податковий номер. Також у додатках Д1 та Д5 помилково зазначено, що цей працівник є сумісником. Помилку виявлено в лютому 2022 року. Як її виправити? Чи буде за це відповідальність?
  • Заходи впливу на порушників бюджетного законодавства
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі