Теми статей
Обрати теми

Укриття в закладі освіти: як облаштувати?

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
До початку нового навчального року в кожному закладі освіти потрібно облаштувати укриття. Які підготовчі заходи необхідно для цього провести? Хто має займатися цими питаннями? Які документи потрібно складати під час обстеження? Які встановлено вимоги до облаштування захисних споруд та які роботи необхідно провести для цього? Про все це — у нашому матеріалі.

Організаційні питання

Цьогоріч почати новий навчальний рік можуть лише ті заклади освіти, в яких будуть створені безпечні умови для перебування дітей, учнів, студентів і працівників. Для цього необхідно перевірити, чи готові захисні споруди цивільного захисту, розташовані в закладі, до використання за призначенням. Якщо ні — провести облаштування таких споруд (наприклад, виконати ремонтні роботи, закупити додаткове обладнання, інструменти, інвентар тощо).

Традиційно, ініціаторами проведення обстежень навчальних закладів перед початком навчального року, у т. ч. обстеження захисних споруд таких закладів, виступають їх головні розпорядники, тобто ОМС. Та оскільки літо вже в самому розпалі, більшість місцевих рад ще в червні видали відповідні розпорядження. І наразі роботи в закладах освіти вже йдуть повним ходом.

Так, місцеві ради, на території яких не ведуться активні воєнні (бойові) дії:

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі