Теми статей
Обрати теми

Будматеріали з резерву: як показати в обліку отримання та передачу?

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
На виконання розпорядження голови облдержадміністрації виконком отримав із регіонального матеріального резерву будівельні матеріали (шифер, плівку поліетиленову, цвяхи тощо) для ремонту даху будівлі, пошкодженої внаслідок збройної агресії РФ. Згідно з розпорядженням міського голови виконком має передати отримані будматеріали управлінню капітального будівництва та ЖКГ міськради. Як організувати отримання та передачу таких матеріальних цінностей? Як показати ці операції в бухобліку?

Як класифікувати такі операції?

У цій ситуації установа має справу з безоплатним отриманням та передачею майна. При цьому ці операції умовно можна поділити на дві частини: отримання матеріальних цінностей від регіонального матеріального резерву та передача отриманих цінностей підпорядкованій установі.

Вочевидь, що учасниками першої частини цих операцій будуть установи, які підпорядковані різним суб’єктам управління та утримуються за рахунок коштів різних бюджетів.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі