Теми статей
Обрати теми

«Середня» мобілізованим: ТОП-10 запитань

Будз Володимир, експерт з оплати праці та трудових відносин
Однією з гарантій для мобілізованих працівників є збереження середнього заробітку за місцем роботи. За ким зберігати «середню»? Як правильно її обчислити? Чи потрібно оподатковувати? Про це і не тільки — далі.

1. Чим передбачено?

За працівниками, призваними на військову службу (мобілізованим), та контрактниками під час дії особливого періоду на строк до його закінчення чи до дня фактичного звільнення роботодавець повинен зберігати (ч. 3 ст. 119 КЗпП ):

— місце роботи;

— посаду;

— середній заробіток.

Зазначена норма передбачає, що між працівником та роботодавцем зберігаються трудові відносини, і працівник лише увільняється від виконання посадових обов’язків із збереженням середнього заробітку.

Майте на увазі: «середня» за працівником зберігається на весь період проходження служби до його повернення за робочі дні по графіку роботи працівника на момент його призову (вступу) на військову службу.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі