№17

Бюджетна бухгалтерія, травень, 2022/№ 17 Інші номери журналу ›
  • Залишки продуктів харчування: передаємо та обліковуємо На підставі рішення виконкому міської ради заклади освіти передали залишки продуктів харчування дитячому садку. Ці продукти садок використовує для харчування переселенців. Як організовувати передачу та отримання залишків продуктів харчування? Як показати такі операції в бухобліку?
  • Черговість здійснення видатків під час воєнного стану Нагадаємо: на період дії воєнного стану при проведенні видатків правило «захищених статей» не застосовується (див. матеріал «Бюджетний процес під час війни» // «Бюджетна бухгалтерія», 2022, № 13). Натомість слід керуватися черговістю проведення видатків, передбаченою п. 19 Порядку № 590*.
  • Як внести зміни до кошторису в умовах війни? Потрібно внести зміни до кошторису для повної оплати енергоносіїв. Однак в умовах воєнного стану не зрозуміло, коли відбудеться засідання сесії місцевої ради та буде прийнято відповідне рішення. Як діяти в такому разі?
  • Земельний податок: кого звільнили та кому платити? Платників земельного податку звільнено від його сплати на період воєнного часу. Переважна більшість установ поки що не подавали уточнюючу податкову декларацію. Як діяти в цій ситуації?
  • Зміни в закупівлях: позиція Мінекономіки Нещодавно Кабмін уніс зміни до постанови № 169*. Про ці зміни ми розповідали в матеріалі «Закупівлі до 50 тисяч і не тільки: що змінив Кабмін?» (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2022, № 16). У свою чергу, Мінекономіки також прокоментувало ці зміни у своєму свіжому листі**. Тож далі розповімо, що насамперед варто взяти до уваги замовникам.
  • Екоподаток: хто може не сплачувати? Платників екологічного податку звільнено від його сплати на період воєнного часу. Таке звільнення запроваджено з 1 січня 2022 року. Розберемо, кого саме з бюджетників стосується це звільнення.
  • Звільнення від плати за землю: а як же доходи бюджету? Звільнення від плати за землю на період воєнного стану — це, без сумніву, плюс для платників податків. Але водночас це мінус для місцевих бюджетів. Адже плата за землю є вагомим джерелом їх наповнення. Як у цій ситуації діяти органам місцевого самоврядування (далі — ОМС)? Далі про все по черзі.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі