Теми статей
Обрати теми

Отримали додаткові кошти на тепло: додаткова угода чи новий договір?

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
На початку 2022 року установа провела переговорну процедуру закупівлі послуг з теплопостачання на суму 240 тис. грн. До кінця 2022 року потрібно додатково закупити такі послуги. Для цього установі виділено бюджетні асигнування — 150 тис. грн. Чи можна збільшити суму раніше укладеного договору? Чи необхідно укладати новий договір?

Чи можна укласти додаткову угоду?

Відразу зазначимо: у цьому випадку замовнику не варто сподіватися на укладання додаткової угоди до договору, укладеного за результатами переговорної процедури закупівлі.

Головна причина полягає в тому, що такий договір є договором про закупівлю в розумінні Закону № 922*. Тоді як наразі замовники при здійсненні закупівель працюють за постановою № 1178**. При цьому закупівлі, розпочаті до 19.10.2022, слід завершувати з урахуванням вимог того нормативного документа, на підставі якого було розпочато відповідну закупівлю.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі