№42

Бюджетна бухгалтерія, листопад, 2022/№ 42 Інші номери журналу ›
  • Заміна котла: обираємо варіант обліку Підрядна організація виконала роботи з капремонту котельні із заміною твердопаливного котла. Згідно з наданими документами підрядник виконав демонтажні роботи, встановив новий котел та провів його налаштування. Загальна вартість виконаних робіт — 380 тис. грн. Видатки було проведено за КЕКВ 3132. Як правильно показати в обліку такі роботи?
  • Місцеві бюджети в умовах воєнного стану: вивчаємо чергові зміни Ми, як і завжди, поспішаємо розповісти вам про всі найактуальніші новини. Не є винятком і чергові зміни, нещодавно внесені постановою № 1239* до постанови № 252**.
  • Отримали додаткові кошти на тепло: додаткова угода чи новий договір? На початку 2022 року установа провела переговорну процедуру закупівлі послуг з теплопостачання на суму 240 тис. грн. До кінця 2022 року потрібно додатково закупити такі послуги. Для цього установі виділено бюджетні асигнування — 150 тис. грн. Чи можна збільшити суму раніше укладеного договору? Чи необхідно укладати новий договір?
  • Черговість проведення видатків: маємо нову порцію змін Постановою № 1253* Уряд уніс чергові зміни до Порядку № 590**. І ця новина не може не потішити наших читачів. Адже це означає, що коло дозволених видатків розширено. Тож бюджетні установи отримають більше свободи у здійсненні своєї діяльності.
  • Суспільно корисні роботи: порядок організації і проведення Суспільно корисні роботи наразі стали досить поширеним явищем на території нашої країни. Можливість запровадження трудової повинності для працездатних осіб та залучення працездатного населення до суспільно корисних робіт надана Законом № 389*. І це дуже важливо, адже для потреб ЗСУ та відновлення територій, постраждалих внаслідок війни, нагально потрібні людські ресурси.
  • Суспільно корисні роботи: порядок фінансування Хто ж заплатить за весь цей «банкет»? Не так давно це питання було справжньою загадкою. Та завдяки змінам, унесеними постановою № 716* до Порядку № 753**, ситуація з фінансуванням суспільно корисних робіт прояснилася.
  • Інвентаризація у воєнний час: як провести? Наразі перед кожним бухгалтером бюджетної установи стоїть відповідальне завдання — проведення річної інвентаризації. Звісно, загальна процедура інвентаризації всім добре відома. Але цьогоріч інвентаризація особлива — в умовах воєнного стану. Тому у бухгалтерів виникло чимало запитань із цього приводу. У нашому матеріалі відповімо на ключові із них.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі