Теми статей
Обрати теми

Черговість проведення видатків: маємо нову порцію змін

Станкус Тетяна, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Постановою № 1253* Уряд уніс чергові зміни до Порядку № 590**. І ця новина не може не потішити наших читачів. Адже це означає, що коло дозволених видатків розширено. Тож бюджетні установи отримають більше свободи у здійсненні своєї діяльності.

* Постанова КМУ «Про внесення змін до пункту 19 Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» від 01.11.2022 № 1253.

** Порядок виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, затверджений постановою КМУ від 09.06.2021 № 590.

Розглянемо, чим же саме порадував Кабмін цього разу. Та для вашої зручності зазначимо не лише нові видатки другої черги, а й КЕКВ, за якими такі видатки можна провести. При обранні КЕКВ, як завжди, виходимо з економічної суті платежу та керуємося Інструкцією № 333*.

* Інструкція щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затверджена наказом Мінфіну від 12.03.2012 № 333.

Усі зміни, про які далі розповімо, внесено до п. 19 Порядку № 590. Саме цей пункт визначає видатки, які можуть бути здійснені у другу чергу.

Тоді як першочерговими незмінно залишаються видатки на національну безпеку та оборону.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі