Теми статей
Обрати теми

МНМА від благодійника: як показати в обліку та фінзвітності?

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
У серпні 2022 року бюджетна установа отримала від благодійника побутову техніку. За вартісними критеріями отриману благодійну допомогу віднесено до малоцінних необоротних матеріальних активів (далі — МНМА). Як правильно показати надходження такої допомоги в бухобліку? В яких рядках фінансової звітності відобразити такі операції?

Як показати в бухобліку?

Надходження благодійної допомоги у вигляді МНМА від фізичних або юридичних осіб бюджетні установи відображають в бухобліку з урахуванням таких особливостей. Далі наведемо основні з них.

1. Активи, отримані як благодійна допомога, підлягають оприбуткуванню за справедливою вартістю. Якщо благодійник надав установі документи, які підтверджують вартість переданих активів на відповідну дату, тоді слід орієнтуватися на вартість, зазначену у цих документах.

Детально про механізм оцінки таких подарунків та правила документального оформлення читайте в матеріалі «Гуманітарна допомога без вартості: як оприбуткувати?» (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2022, № 19).

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі