Теми статей
Обрати теми

Готуємось до опалювального сезону: як провести закупівлі?

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Початок опалювального сезону вже не за горами. Тож аби гідно підготуватись до нього, замовники здійснюють закупівлі необхідних товарів, робіт та послуг. Які саме закупівлі можуть бути пов’язані з підготовкою до опалювального сезону? Розглянемо «гарячі запитання» та запропонуємо варіанти їх розв’язання.

Які закупівлі можна пов’язати з підготовкою до опалювального сезону?

Які товари, роботи та послуги можна закупити для підготовки до опалювального сезону? У постанові № 169* такого переліку не наведено. Чи є спеціальний документ з цього питання?

* Постанова КМУ «Деякі питання здійснення оборонних та публічних закупівель товарів, робіт і послуг в умовах воєнного стану» від 28.02.2022 № 169.

Зацікавленість замовників до закупівель, що здійснюється для підготовки до опалювального сезону, цілком зрозуміла. Адже замовники у разі здійснення закупівель для зазначених потреб можуть укладати прямі договори вартістю від 50 тис. грн. Така можливість передбачена в постанові № 169, і користуватись нею замовники можуть з 10.08.2022.

Але, як завжди Уряд, вимовив «а», але промовчав про «б». Жодним словом не пояснивши, закупівлі яких товарів, робіт та послуг слід вважати підготовкою до опалювального сезону.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі