№13

Бюджетна бухгалтерія, квітень, 2023/№ 13 Інші номери журналу ›
  • Відшкодування послуг теплопостачання орендарями: які КЕКВ для орендодавця та орендарів? Ми — бюджетна установа, орендодавець. Маємо орендарів. Вони відшкодовують нам витрати на електропостачання, водопостачання і водовідведення. Крім того, маємо намір укласти додатково договір на відшкодування витрат на опалення. Орендарі не проти. Але відшкодовувати витрати на теплопостачання хочуть за одним кодом, а саме: КЕКВ 2271. Водночас у нас, як у орендодавця, до вартості послуг теплопостачання входить вартість дров і зарплатня кочегара, тобто видатки за КЕКВ 2275, 2111, 2120. Як у цьому випадку правильно застосувати КЕКВ орендодавцю і орендарям?
  • Типові форми з обліку запасів: які зміни підготував Мінфін? Нещодавно Мінфін підготував низку змін до Порядку № 431*. Маємо на увазі наказ № 104** та наказ № 136***. У чому полягає суть унесених змін — читайте у цьому матеріалі.
  • Фінансування заходів місцевих програм: за якими КЕКВ? За яким КЕКВ здійснювати фінансування заходів місцевих програм? Донедавна всі програми місцевого значення фінансувалися за КЕКВ 2282. Однак Казначейство зробило зауваження і запропонувало перепланувати видатки на такі заходи. Фінансування заходів місцевих програм, на думку фахівців Держказначейської служби, має відбуватися за повною економічною класифікацією відповідно за напрямками проведених заходів. Чи дійсно це так?
  • Добові при одноденному відрядженні: платити чи ні? ДЮСШ має власний автобус, на якому перевозять дітей на змагання. Заправка автобуса здійснюється за талонами в нашому населеному пункті. Рахунків на помешкання немає. Відрядження оформлюємо наказом керівника. Здебільшого такі відрядження тривають лише один день, без ночівлі в іншому населеному пункті. Жодних підтвердних документів щодо перебування у відрядженні немає. Чи потрібно в такому разі оплачувати добові?
  • Прямий договір після відміни відкритих торгів: на яких умовах укладаємо? Не відбулись відкриті торги на закупівлю пально-мастильних матеріалів у зв’язку з відсутністю учасників. Чи можемо ми укласти прямий договір, і якщо так, то на яких умовах? Чи можна змінити ціну за одиницю товару без зміни кількості?
  • Старі та пошкоджені дерева: як видалити? Частина зелених насаджень на земельній ділянці установи знаходиться в аварійному стані, деякі пошкоджені внаслідок бойових дій. Чи обов’язково отримувати дозвіл на їх видалення?
  • Видалення зелених насаджень: облікові питання Чи обов’язково оприбутковувати на баланс деревину, отриману у результаті видалення зелених насаджень? Чи можна передати цю деревину іншій установі?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі