№13

Бюджетная бухгалтерия, апрель, 2023/№ 13 Другие номера журнала ›
  • Відшкодування послуг теплопостачання орендарями: які КЕКВ для орендодавця та орендарів? Ми — бюджетна установа, орендодавець. Маємо орендарів. Вони відшкодовують нам витрати на електропостачання, водопостачання і водовідведення. Крім того, маємо намір укласти додатково договір на відшкодування витрат на опалення. Орендарі не проти. Але відшкодовувати витрати на теплопостачання хочуть за одним кодом, а саме: КЕКВ 2271. Водночас у нас, як у орендодавця, до вартості послуг теплопостачання входить вартість дров і зарплатня кочегара, тобто видатки за КЕКВ 2275, 2111, 2120. Як у цьому випадку правильно застосувати КЕКВ орендодавцю і орендарям?
  • Типові форми з обліку запасів: які зміни підготував Мінфін? Нещодавно Мінфін підготував низку змін до Порядку № 431*. Маємо на увазі наказ № 104** та наказ № 136***. У чому полягає суть унесених змін — читайте у цьому матеріалі.
  • Фінансування заходів місцевих програм: за якими КЕКВ? За яким КЕКВ здійснювати фінансування заходів місцевих програм? Донедавна всі програми місцевого значення фінансувалися за КЕКВ 2282. Однак Казначейство зробило зауваження і запропонувало перепланувати видатки на такі заходи. Фінансування заходів місцевих програм, на думку фахівців Держказначейської служби, має відбуватися за повною економічною класифікацією відповідно за напрямками проведених заходів. Чи дійсно це так?
  • Добові при одноденному відрядженні: платити чи ні? ДЮСШ має власний автобус, на якому перевозять дітей на змагання. Заправка автобуса здійснюється за талонами в нашому населеному пункті. Рахунків на помешкання немає. Відрядження оформлюємо наказом керівника. Здебільшого такі відрядження тривають лише один день, без ночівлі в іншому населеному пункті. Жодних підтвердних документів щодо перебування у відрядженні немає. Чи потрібно в такому разі оплачувати добові?
  • Прямий договір після відміни відкритих торгів: на яких умовах укладаємо? Не відбулись відкриті торги на закупівлю пально-мастильних матеріалів у зв’язку з відсутністю учасників. Чи можемо ми укласти прямий договір, і якщо так, то на яких умовах? Чи можна змінити ціну за одиницю товару без зміни кількості?
  • Старі та пошкоджені дерева: як видалити? Частина зелених насаджень на земельній ділянці установи знаходиться в аварійному стані, деякі пошкоджені внаслідок бойових дій. Чи обов’язково отримувати дозвіл на їх видалення?
  • Видалення зелених насаджень: облікові питання Чи обов’язково оприбутковувати на баланс деревину, отриману у результаті видалення зелених насаджень? Чи можна передати цю деревину іншій установі?
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше