№18

Бюджетна бухгалтерія, травень, 2023/№ 18 Інші номери журналу ›
  • Екоподаток у воєнний час: кого звільнено? Законом № 3050* унесено зміни до ПКУ**. Зокрема, цим законом законодавці встановили нові вимоги щодо звільнення від cплати екоподатку. Розберемо, яким чином ці правила стосуються бюджетників.
  • Безхазяйне майно: тонкощі оприбуткування Як правильно оприбуткувати безхазяйне майно, виявлене на території громади? За яким кодом доходів та КЕКВ його показати в Довідці про надходження в натуральній формі?
  • Реконструкція від благодійника: показуємо в обліку правильно Бюджетна установа — музей отримав допомогу від благодійника у вигляді реконструкції приміщення (встановлено склопакети з вітражем). Роботи прийняла комісія музею на підставі Акта приймання-передачі виконаних робіт (послуг). Як показати надходження такої допомоги в бухобліку? Чи слід такі вікна зараховувати на баланс як окремі об’єкти обліку?
  • Видатки на ремонт даху: в яку чергу проводити? Потрібно терміново відремонтувати дах будівлі, який протікає. Ремонт планується як поточний. Яким чином провести оплату з урахуванням вимог Порядку № 590?
  • Відшкодування земельного податку: чи оподатковувати ПДВ? Бюджетна установа надає частину приміщення в оренду. Орендар відшкодовує бюджетній установі витрати на сплату земельного податку. Чи необхідно оподатковувати ПДВ суму такого відшкодування?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі