№18

Бюджетная бухгалтерия, май, 2023/№ 18 Другие номера журнала ›
  • Екоподаток у воєнний час: кого звільнено? Законом № 3050* унесено зміни до ПКУ**. Зокрема, цим законом законодавці встановили нові вимоги щодо звільнення від cплати екоподатку. Розберемо, яким чином ці правила стосуються бюджетників.
  • Безхазяйне майно: тонкощі оприбуткування Як правильно оприбуткувати безхазяйне майно, виявлене на території громади? За яким кодом доходів та КЕКВ його показати в Довідці про надходження в натуральній формі?
  • Реконструкція від благодійника: показуємо в обліку правильно Бюджетна установа — музей отримав допомогу від благодійника у вигляді реконструкції приміщення (встановлено склопакети з вітражем). Роботи прийняла комісія музею на підставі Акта приймання-передачі виконаних робіт (послуг). Як показати надходження такої допомоги в бухобліку? Чи слід такі вікна зараховувати на баланс як окремі об’єкти обліку?
  • Видатки на ремонт даху: в яку чергу проводити? Потрібно терміново відремонтувати дах будівлі, який протікає. Ремонт планується як поточний. Яким чином провести оплату з урахуванням вимог Порядку № 590?
  • Відшкодування земельного податку: чи оподатковувати ПДВ? Бюджетна установа надає частину приміщення в оренду. Орендар відшкодовує бюджетній установі витрати на сплату земельного податку. Чи необхідно оподатковувати ПДВ суму такого відшкодування?
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше