№44

Бюджетна бухгалтерія, листопад, 2023/№ 44 Інші номери журналу ›
  • Кошторис бюджетної установи: складання, затвердження та виконання Що стосується абсолютно всіх бюджетних установ, так це кошториси. Тому ця тема не залишить байдужими жодного нашого читача. У цій статті розглянемо правила планування, затвердження, виконання кошторисів, а також внесення до них змін протягом бюджетного періоду. Нумо розбиратися разом.
  • Уточнили екоподаток: чи будуть штраф, пеня? Бюджетна установа самостійно виявила помилки в розрахунку екологічного податку за минулі звітні періоди (IV квартал 2022 та I квартал 2023 років). Як наслідок, маємо недоплату з екоподатку. Установа є платником екоподатку, має об’єкти оподаткування екоподатком та не знаходиться на території активних бойових дій. Чи необхідно у такому разі нараховувати штраф та пеню під час подання уточнюючого розрахунку з екоподатку?
  • Придбали ОЗ за рахунок субвенції: чи застосовувати субрахунок 5411? Державна установа отримала субвенцію з місцевого бюджету. За рахунок цих коштів передбачено придбання основних засобів (далі — ОЗ), видатки заплановано за КЕКВ 3310. Як показати в бухобліку кошти субвенції для придбання ОЗ? Чи необхідно застосовувати субрахунок 5411 чи тільки 7512?
  • Прострочені медикаменти: як списати з балансу? У закладі освіти під час проведення інвентаризації виявили прострочені медикаменти. Через запровадження воєнного стану заклад освіти працює дистанційно. Чи можна списати такі медикаменти? Які документи для цього необхідно оформити?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі