№7

Бюджетна бухгалтерія, лютий, 2024/№ 7 Інші номери журналу ›
  • Індексація орендної плати: як розрахувати? Договір оренди укладено за результатами проведення аукціону у серпні 2021 року. Орендну плату було встановлено на рівні 1112,50 грн/міс. Як правильно провести індексацію орендної плати в такому разі?
  • Бюджетні правопорушення та заходи впливу до порушників Як то кажуть, не помиляється той, хто нічого не робить. Порушення бюджетного законодавства не є новиною під час перевірок та ревізій. Утім, щоб їх уникнути, варто знати види таких правопорушень, заходи впливу та адміністративну відповідальність за них. Для вашої зручності ми згрупували таку інформацію у таблиці.
  • Орендна плата за індивідуально визначене майно: чи потрібно індексувати? Здаємо в оренду індивідуально визначене майно (котел) на три роки. Чи потрібно індексувати орендну плату за таке майно?
  • Повернення переплати за минулий рік: як показати в обліку? У грудні 2023 року бюджетна установа перерахувала газопостачальнику оплату за природний газ за грудень 2023 року. На початку 2024 року установа отримала повернення коштів (перерахунок) від постачальника газу за минулий рік. Знаємо, що такі кошти установа має віддати до бюджету. Як правильно показати в обліку цю операцію?
  • Музична школа: коли реєструватися платником ПДВ? Музична школа — бюджетна установа надає платні освітні послуги для дітей. Загальний обсяг надходжень від надання платних послуг за 2023 рік — 1200000 грн. Зазначені послуги звільнено від оподаткування ПДВ на підставі п.п. 197.1.2 ПКУ*. Чи необхідно установі реєструватися як платник ПДВ? Як це зробити правильно та яку звітність подавати?
  • Індексація несвоєчасно сплаченої орендної плати Як правильно провести індексацію несвоєчасно сплаченої орендної плати з урахуванням пені?
  • Несвоєчасна реєстрація ПН на звільнені операції: чи є штраф? Заклад освіти — платник ПДВ здійснює операції, звільнені від ПДВ на підставі п.п. 197.1.2 ПКУ*. Через неуважність порушено строки реєстрації податкових накладних (далі — ПН) щодо таких операцій. Чи нараховують штрафи за несвоєчасну реєстрацію таких ПН в умовах воєнного стану? Якщо так, то в якому розмірі?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі