Теми статей
Обрати теми

Музична школа: коли реєструватися платником ПДВ?

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Музична школа — бюджетна установа надає платні освітні послуги для дітей. Загальний обсяг надходжень від надання платних послуг за 2023 рік — 1200000 грн. Зазначені послуги звільнено від оподаткування ПДВ на підставі п.п. 197.1.2 ПКУ*. Чи необхідно установі реєструватися як платник ПДВ? Як це зробити правильно та яку звітність подавати?

* Податковий кодекс України від 02.12.2010 № 2755-VI.

Послуги музичних шкіл: умови звільнення від ПДВ

Операції, звільнені від оподаткування ПДВ, визначено ст. 197 ПКУ. При цьому особливу увагу варто звернути на п.п. 197.1.2 ПКУ, де законодавці навели низку звільнених від оподаткування платних послуг бюджетних установ.

Зокрема, до них належать: послуги з виховання та навчання дітей у будинках культури, дитячих музичних, художніх, спортивних школах і клубах, школах мистецтв та послуги з проживання учнів або студентів у гуртожитках. Серед інших, до числа звільнених від ПДВ також віднесено послуги з виховання та навчання дітей, які постачаються дитячими музичними та художніми школами, школами мистецтв, будинками культури (гра на музичних інструментах, хореографія, образотворче мистецтво, гуртки (факультативи) іноземних мов, комп’ютерного навчання).

Отже, зазначені операції звільняються від ПДВ у разі виконання таких умов:

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі