Теми статей
Обрати теми

Чергові закупівельні зміни: які новації чекають на замовників?

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Кабмін укотре вирішив підкоригувати закупівельне законодавство, а саме постанову № 1178*. Цього разу йдеться про зміни, внесені постановою № 131**. У чому полягає суть цих змін, читайте у нашому матеріалі.

* Особливості здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджені постановою КМУ від 12.10.2022 № 1178.

** Постанова КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178» від 09.02.2024 № 131.

Нові заборони щодо учасників

Кабмін розширив перелік учасників, з якими замовники не можуть укладати договори про закупівлю та чиї пропозиції слід відхиляти. Так, замовникам заборонено закуповувати товари, роботи та послуги не тільки у громадян та юросіб російської федерації, Республіки Білорусь, але й Ісламської Республіки Іран.

Зауважте: ця зміна, внесена до постанови № 1178, набрала чинності з 13.02.2024.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі