№8

Бюджетна бухгалтерія, лютий, 2024/№ 8 Інші номери журналу ›
  • Прапори на могили загиблих воїнів: за яким КПКВК придбавати? За яким КПКВК можливо закупити прапори для встановлення на могили загиблих військовослужбовців?
  • Чергові закупівельні зміни: які новації чекають на замовників? Кабмін укотре вирішив підкоригувати закупівельне законодавство, а саме постанову № 1178*. Цього разу йдеться про зміни, внесені постановою № 131**. У чому полягає суть цих змін, читайте у нашому матеріалі.
  • Валютний рахунок для зарахування міжнародної допомоги: хто і як має відкрити? Потрібно відкрити валютний рахунок для зарахування надходжень від міжнародних партнерів для потреб громади. Отримані кошти планується спрямовувати на освіту, соціальний захист, придбання техніки для комунальних підприємств тощо. Хто і як має відкрити валютний рахунок: міська рада чи фінансовий відділ?
  • Договір на тепло: на яку суму укладати? На початок 2024 року сума затверджених кошторисних призначень за КЕКВ 2271 становила 270 тис. грн. З огляду на це, укладено прямий договір з монополістом про надання послуг з теплопостачання на зазначену суму. Однак фактична річна потреба щодо такого предмета закупівлі, як теплова енергія, є більшою, ніж передбачено договором. Тому протягом року очікуємо отримати додаткові бюджетні асигнування для оплати таких видатків. Чи правильно ми вчинили щодо вартості укладеного договору? Якими мають бути подальші дії у разі отримання додаткового фінансування?
  • Соціальна транспортна послуга: як визначити вартість? На балансі нашого територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) (далі — терцентр) є спеціалізований автомобіль. Як розрахувати вартість соціальної транспортної послуги?
  • Уточнюємо земельний податок за 2023 рік Бюджетна установа надає частину будівлі в оренду. Проте через неуважність у 2023 році декларацію про земельний податок не подавали. Як наслідок, маємо недоплату земподатку. Якими мають бути наші дії у такому разі? Чи необхідно нараховувати штраф та пеню під час подання уточнюючої декларації та сплати земельного податку?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі