№10

Бюджетна бухгалтерія, березень, 2024/№ 10 Інші номери журналу ›
  • Перегляд кошторису: чи можливо здійснити? Чи можна переглядати кошториси у лютому? Чи є механізм перегляду кошторису? Яким нормативним документом керуватися?
  • Дрони для військових коштом місцевого бюджету: як показати в обліку? До сільської ради звернулася військова частина з проханням допомогти дронами. Кошти на придбання дронів маємо. Підкажіть, будь ласка, якими мають бути наші дії? Як правильно показати цю операцію в бухобліку?
  • Придбання бухгалтерських програм: в яку чергу проводити видатки? Плануємо придбати бухгалтерську програму «FIT-бюджет». У яку чергу можливо провести такі видатки?
  • Земля на балансі: за якою вартістю обліковувати? Установа отримала земельну ділянку на праві постійного користування декілька років тому. Жодних додаткових витрат щодо такої ділянки ми не здійснювали, але й досі її на баланс не оприбуткували. Поясніть, як правильно це зробити? За якою вартістю оприбутковувати? Чи можливо з цією метою застосовувати нормативно грошову оцінку?
  • Проєктна документація: як визначити предмет закупівлі? Відділ освіти планує будівництво захисних споруд (укриттів) у двох ліцеях. Кошти на розроблення проєктної документації на будівництво цих споруд будуть виділені на сесії селищної ради в сумі 2 млн грн. Чи правильно розглядати розроблення проєктної документації на кожен об’єкт будівництва як окремий предмет закупівлі, якщо кошти будуть виділені на одній сесії? Чи не вважатиметься це поділом предмета закупівлі? Як правильно вчинити?
  • Норми витрат ПММ: де шукати та як застосовувати? Бюджетна установа має на балансі службовий автомобіль. Яким чином визначити норми витрат пально-мастильних матеріалів (далі — ПММ) для службового авто? Яким нормативним документом керуватися? Як правильно списувати пальне, використане для роботи автотранспорту?
  • Оновлений Порядок № 590: вивчаємо разом Постановою № 211* унесено зміни до Порядку № 590**. Цей Порядок законодавці вже оновлювали багато разів, утім цього разу зміни більш інноваційні. Тож пропонуємо разом розглянути, що саме підготував Уряд.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі