Теми статей
Обрати теми

Як бюджетнику продати запаси?

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Бюджетна установа обліковує на балансі запчастини, які залишилися після транспортного засобу. Наразі авто списано з балансу і потреби у цих запчастинах немає. Чи можна продати такі запчастини? Чи потрібен для цього дозвіл? Чи обов’язково продавати їх через аукціон? Які документи оформити та куди використати кошти, отримані від продажу?

Продаємо запаси: чи обов’язково застосовувати аукціон?

Бюджетна установа цілком може продати запаси, потреба у використанні яких наразі відсутня. Жодних законодавчих перепон для здійснення такої операції немає.

Також одразу заспокоїмо нашого читача: продаж запасів не вимагає проведення такої операції через електронний аукціон. Пояснимо чому.

Наразі механізм відчуження державного майна прописано в спеціальному документі — Порядку № 803*. Водночас під час розроблення місцевих документів щодо відчуження комунального майна органи місцевого самоврядування також орієнтуються на вимоги цього документа.

* Порядок відчуження об’єктів державної власності, затверджений постановою КМУ від 06.06.2007 № 803.

Однак зверніть увагу: процедура відчуження майна стосується певних категорій активів, які установи обліковують на балансі.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі