Теми статей
Обрати теми

Чи можливо «обійти» Порядок № 590?

Станкус Тетяна, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Чи можна оплачувати послуги з миття автомобілів за авансовими звітами? Адже відповідно до Порядку № 590 такі видатки належать до видатків третьої черги, а приватні мийки не бажають укладати договори за таких умов. Чи буде в такому разі порушення?

Дотримання вимог Порядку № 590* — обов’язкове

* Порядок виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, затверджений постановою КМУ від 09.06.2021 № 590.

Воєнний час диктує нам свої умови і правила. І одним із правил є проведення видатків розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів з дотриманням певної черговості. Така черговість прописана у п. 19 Порядку № 590.

Першочерговими незмінно залишаються видатки на національну безпеку та оборону. Тоді як переважну ж більшість видатків дозволено здійснювати у другу чергу. Перелік таких видатків є вичерпним і наведений у п. 19 Порядку № 590.

Якщо ж ви не знайшли бажані видатки серед видатків другої черги, це означає, що такі видатки можна здійснити лише у третю чергу. І слід розуміти, що Уряд такі видатки не вважає наразі важливими чи нагальними. Слід про це пам’ятати, адже в країни війна!

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі