Теми статей
Обрати теми

Календар тижня

Децюра Сергій

2 ГРУДНЯ (ВІВТОРОК)

Закінчується строк подання:

  • звіту про товарооборот (ф. № 1-торг, місячна) за листопад 2014 року;

  • звіту про продаж світлих нафтопродуктів і газу (ф. № 1-торг (нафтопродукти)) за листопад 2014 року (у тому числі ФОП);

  • звіту про залишки та використання енергетичних матеріалів і продуктів переробки нафти (ф. № 4-мтп, місячна) за листопад 2014 року.

3 ГРУДНЯ (СЕРЕДА)

Закінчується строк подання:

  • звіту про обсяг оптового товарообороту (ф. № 1-опт, місячна) за листопад 2014 року.

4 ГРУДНЯ (ЧЕТВЕР)

Закінчується строк подання:

  • строкового звіту про виробництво промислової продукції (товарів, послуг) за видами (ф. № 1-П, місячна) за листопад 2014 року юрособами та ФОП, які займаються промисловими видами діяльності;

  • декларації про наявні обсяги цукру станом на 1 грудня 2014 року (див. нюанс про ліквідацію Держсільгоспінспекції у «БТ», 2014, № 38, с. 12);

  • звіту про перевезення вантажів і пасажирів автотранспортом (ф. № 51-авто, місячна) за січень — листопад 2014 року юрособами, основним або одним із видів економічної діяльності яких є вантажні та/або пасажирські автоперевезення.

5 ГРУДНЯ (П’ЯТНИЦЯ)

Закінчується строк подання:

  • звіту з праці (ф. № 1-ПВ, місячна) за січень — листопад 2014 року;

  • звіту про обсяги реалізованих послуг (ф. № 1-послуги, місячна) за листопад 2014 року.

9 ГРУДНЯ (ВІВТОРОК)

Закінчується строк подання:

  • звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв за ф. № 1-ОА за листопад 2014 року оптовиками;

  • звіту про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів за ф. № 1-ОТ за листопад 2014 року оптовиками. Про збільшені «алко-тютюнові» штрафи читайте у «БТ», 2014, № 37, с. 6.

 

 

Календарні нотатки

Сьогодні ще раз поговоримо про подання звітів роздрібними торговцями алкогольними і тютюновими виробами.

Нагадаємо, що вже минуло три роки з того часу, як законодавці зобов’язали суб’єктів, які мають ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем та тютюновими виробами, нарівні з виробниками та оптовиками звітувати про обсяги «алкогольно-тютюнової» реалізації. Але досі контролери не спромоглися затвердити відповідні звітні форми (вони «застрягли» на проектній стадії).

Тож, як тільки підходить черговий час їх подавати, у роздрібних торговців тютюном і алкоголем закономірно виникає запитання: чи не з’явилися ці форми?

Хочемо вас заспокоїти: і до сьогодні ці форми не затверджені. Існують лише форми звітності для оптовиків (ф. № 1-ОА і ф. № 1-ОП) та виробників (ф. № 1-РС, ф. № 2-РС і ф. № 3-РС). А тому «роздрібні» торговці можуть зіт­хнути з полегшенням: подавати звітність з інформацією про реалізовані алкоголь і тютюнові вироби в роздрібній мережі поки що непотрібно.

Із цим погоджуються й податківці у консультації з категорії 115.05 ЗІР ДФСУ: «Виконання норми Закону № 481 щодо порядку подання, форми звітності та відповідальності суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, можливе після приведення чинних нормативно-правових актів у відповідність до вимог Закону № 481.»

Але якщо контролери нарешті зберуться з думками і затвердять таку звітність, то про це ми вас одразу своєчасно повідомимо на сторінках нашого видання.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі