Теми статей
Обрати теми

Працівник на військових зборах: ЄСВ «зверху» на середній заробіток роботодавцю компенсують точно

Міністерство оборони України
Наказ Міноборони України від 04.08.14 р. № 498 «Про затвердження Змін до Інструкції про умови виплати грошового забезпечення та заохочення військовозобов’язаних та резервістів»

Одразу про головне: в Інструкції прямо прописали, що підприємству-роботодавцю компенсують усі витрати, пов’язані з виплатою середнього заробітку працівнику, призваному на військові збори, у тому числі й ЄСВ-«нарахування».

Раніше ми теж робили такий висновок виходячи з колишньої редакції п. 12 Інструкції. Тут ідеться про покриття «витрат на виплату середньої заробітної плати військовозобов’язаним, призваним на збори», а до таких витрат підприємства-роботодавця входить і сума нарахованого ЄСВ.

На щастя, тепер гадати не потрібно. ЄСВ компенсують — і крапка. Хоча форму відомості на виплату середнього заробітку не доповнили окремою графою для суми ЄСВ. Тому можна або власноручно дописати цю суму, або включити її до загальної нарахованої суми.

Крім того, уточнили, що рахунки на оплату та додані до них відомості потрібно подавати до районного військкомату, в якому перебуває на обліку ваш призваний працівник. А далі рахунки «рушать» до обласного військкомату для оплати.

На замітку. Вашого працівника призвали на збори до лав Національної гвардії? Витрати на ЄСВ-нарахування теж компенсують. Детальніше — у «БТ», 2014, № 32, с. 9.

На жаль, обіцяний порядок компенсації середнього заробітку мобілізованим працівникам усе ще не з’явився (також див. с. 7). Позицію ПФУ щодо відображення виплат мобілізованим працівникам у ЄСВ-звітності ви дізналися з «БТ», 2014, № 30, с. 7.

Наказ діє з 02.09.14 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі