Теми статей
Обрати теми

Для туроператорів: Кабмін роздає Ліцензійні умови

Жиленко Катерина, Кравченко Дар’я
Постанова КМУ від 11.11.15 р. № 991 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження туроператорської діяльності»

Затверджено нові туроператорські Ліцензійні умови (далі — Ліцумови). Вони визначають вичерпний перелік вимог, обов’язкових для виконання ліцензіатами-туроператорами, а також вичерпний перелік документів, що додаються до заяви про отримання ліцензії. Ліцумови поширюються на юросіб-туроператорів. Про турагентів не йдеться.

У Ліцумовах прописали кадрові, організаційні та технологічні вимоги щодо туроператора.

Так, керівник туроператора, його філії, іншого відокремленого підрозділу повинен мати вищу професійну освіту і стаж роботи у сфері туризму не менше 3 років або освіту у сфері туризму за освітньо-кваліфікаційним рівнем підготовки молодший фахівець, бакалавр, магістр. У штаті туроператора має бути не менше 30 відсотків працівників, які мають стаж роботи у сфері туризму не менше 3 років або освіту за зазначеним рівнем. Туроператор повинен оформляти трудові договори з усіма найманими працівниками.

Туроператор зобов’язаний мати власний веб-сайт, а також розміщувати на видному та доступному для туриста місці інформацію, зокрема відомості про керівника, заступників керівника і головбуха, номери їх телефонів, адреси електронної пошти; книгу відгуків і пропозицій громадян.

У додатках наведені форми Заяви на отримання ліцензії, Відомостей про місця провадження туроператорської діяльності, Опису документів, Обліку виданих туристам договорів обов’язкового страхування та річного статистичного звіту.

Постанова діє з дня опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі