Теми статей
Обрати теми

Індексація грошових доходів: Кабмін оновив правила

Жиленко Катерина, Кравченко Дар’я, Карпова Влада
Постанова КМУ від 09.12.15 р. № 1013 «Про упорядкування структури заробітної плати, особливості проведення індексації та внесення змін до деяких нормативно-правових актів»

Як сніг на голову звалилися зміни у методиці розрахунку індексації зарплати. Найбільш резонансні зміни припали на долю бюджетників, а також пенсіонерів. Однак є й загальна частина поправок, яка зачіпає госпрозрахункові підприємства.

З Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою КМУ від 17.07.03 р. № 1078, виключили поняття «базовий місяць» і «фіксована сума індексації». Також місяць, з якого перераховують індекс, визначається за зростанням окладу (надбавки та доплати на визначення цього місяця більше не впливають). А для новоприйнятих працівників індекс визначається з місяця, наступного за місяцем підвищення окладу за його посадою, а не з місяця прийняття на роботу.

Також виклали в новій редакції приклади проведення індексації грошових доходів.

З детальним матеріалом ви можете ознайомитися на с. 41 номера.

Постанова діє з 15.12.15 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі