Теми статей
Обрати теми

Держреєстр РРО: чергове оновлення

Катерина ЖИЛЕНКО, Дар’я КРАВЧЕНКО, Сергій ДЕЦЮРА
Наказ ДФСУ від 09.07.15 р. № 485 «Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій»

Наказом, що коментується, ДФСУ черговий раз оновила Держреєстр РРО.

Розділ I (тут «прописані» апарати, дозволені до первинної реєстрації) поповнився новими моделями. При цьому нарешті з’явилася модель спеціалізованого РРО (підрозділ 4), призначеного не лише для сфери торгівлі, послуг, громадського харчування, а й для використання в автоматах з продажу товарів (послуг). Зауважимо, що в підрозділі 8 також вказаний автомат з продажу товарів (послуг), призначений для сфери послуг. Нагадаємо: з 01.01.15 р. усі РРО (крім електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг) і РРО з інвалюти) повинні забезпечувати передачу податківцям електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, що містяться на контрольній стрічці. Більше того, з цієї дати первинній реєстрації підлягають тільки ті РРО, які створюють контрольну стрічку в електронному вигляді (а також електронні таксометри, торговельні автомати, РРО для продажу інвалюти).

Також декілька моделей РРО перемістили до розділу II Держреєстру РРО. При цьому деякі з апаратів, що «мешкають тут», позначені як ті, що передають до органів ДФСУ тільки фіскальні звітні чеки (інформацію за підсумками дня у вигляді Z-звітів). Нагадаємо: такі апарати дозволили використовувати до 01.01.16 р., якщо їх встигли зареєструвати до 01.01.15 р.

Важливо знати! Президент нарешті підписав Закон України від 01.07.15 р. № 569-VIII (ми його анонсували як законопроект № 1088 у «БТ», 2015, 27, с. 47), який є найбільш цікавим для єдиноподатників. Подробиці ви знайдете на с. 35 номера. Як обзавестися РРО — читайте у «БТ», 2015, 24, с. 23.

Наказ діє з 09.07.15 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі