Стартувала «лікарська» ПДВ-пільга для зони АТО

Кабінет Міністрів України, Жиленко Катерина, Кравченко Дар’я, Децюра Сергій
Розпорядження Кабміну України від 27.05.15 р. № 544-р «Про обсяги лікарських засобів та медичних виробів, операції з ввезення яких на митну територію України і постачання на митній території України звільняються від обкладення податком на додану вартість на період проведення антитерористичної операції та/або запровадження воєнного стану»
без названия
  • Нагадаємо: ще в липні минулого року ВРУ Законом № 1561* звільнила від обкладення ПДВ постачання на території України та ввезення в Україну лікарських засобів і медвиробів, оподатковуваних за ставкою ПДВ 7 % (абз. «в» п. 193.1 ПКУ). Але не всіх, а призначених для використання закладами охорони здоров’я та учасниками АТО для надання меддопомоги постраждалим (п. 32 підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ).

    * Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спеціальних засобів індивідуального захисту та лікарських засобів» від 01.07.14 р. № 1561-VII.

    Проте для того, щоб така пільга «запрацювала», була необхідна одна деталь — КМУ необхідно було встановити перелік та обсяг тих лікзасобів і медвиробів, які потраплять під це звільнення.

    І року не минуло, як це сталося. КМУ нарешті-таки ухвалив довгоочікуваний документ. Сказати, щоб він вийшов об’ємним, не можна. Усього:

    • 5 позицій у переліку лікарських засобів (серед них один знеболюючий засіб, декілька антибактеріальних, один протизапальний);

    • 8 позицій у переліку медвиробів (в основному для зупинки кровотечі).

    От і все. Здавалося б, повинні були потішити обсяги, але й тут не все так весело. Перше місце за обсягом зайняли знеболюючі лікзасоби та медичні рукавички. Друге — пластир і «зеленка». При цьому кількість засобів для зупинки крові перевищила у 20 разів кількість самих антибактеріальних і протизапальних засобів.

    Але незважаючи на це, ПДВ-пільга все ж стартувала.

    Розпорядження набуло чинності 27.05.15 р.

  • App
    Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

    © Factor.Media, 1995 -
    Всі права захищені

    Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

    Ознайомитись з договором-офертою

    Приєднуйтесь
    Адреса
    м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
    Ми приймаємо
    ic-privat ic-visa ic-visa

    Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

    Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі