Теми статей
Обрати теми

Електронну версію «Бухтижня» замовляй — податковий кредит отримай

Державна фіскальна служба України, Жиленко Катерина, Децюра Сергій
Листи ДФСУ від 22.04.15 р. № 8508/6/99-99-19-03-02-15, від 19.05.15 р. № 8045/10/26-15-15-01-09

Податківці вкотре відстоюють свою позицію. Цього разу йдеться про видавничу ПДВ-пільгу.

Нагадаємо: з 04.03.15 р. діє нова редакція п.п. 197.1.25 ПКУ*, згідно з якою від ПДВ звільняються:

* Детальніше про цю новацію, яку запровадив Закон України від 13.02.15 р. № 206-VIII, читайте у «БТ», 2015, № 11, с. 5.

• операції з постачання (передплати) і доставки періодичних видань друкованих ЗМІ (крім видань еротичного характеру) вітчизняного виробництва;

• підготовка (літературне, наукове та технічне редагування, коректура, дизайн і верстка), виготовлення (друкування на папері або запис на електронному носії), розповсюдження книг, у тому числі електронного контенту (крім видань еротичного характеру) вітчизняного виробництва, учнівських зошитів, підручників і навчальних посібників, словників українсько-іноземної або іноземно-української мови вітчизняного виробництва на митній території України.

Нюанс: електронні версії періодичних видань друкованих ЗМІ вітчизняного виробництва не належать ні до друкованих ЗМІ, ні до електронних книжок. Тому в листах, що коментуються, фіскали зазначають: ПДВ-пільга не працює для їх постачання (передплати), у тому числі за допомогою мережі Інтернет та/або записаних на електронних носіях (CD-диск, DVD-диск тощо). Такі операції обкладаються ПДВ на загальних підставах за ставкою 20 %.

Шкода, звичайно… Але, з іншого боку, для передплатників періодичних видань, у тому числі й «Бухгалтерського тижня», які обрали електронну версію, це означає, що вони мають право на податковий кредит з ПДВ (звичайно ж, за наявності правильно оформленої та зареєстрованої в ЄРПН податкової накладної).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі