Теми статей
Обрати теми

Неприбутковий I квартал: декларацію не неси, аванси плати

Державна фіскальна служба України, Жиленко Катерина, Децюра Сергій
Лист ДФСУ від 29.04.15 р. № 15562/7/99-99-15-02-01

І знову про квартальну декларацію з податку на прибуток…

Нагадаємо: завдяки Закону про податкову реформу від 28.12.14 р. № 71-VIII багато платників ПНП, які отримали збитки / не отримали прибуток у I кварталі, не змогли перейти на поквартальне подання декларації і відмовитися від сплати щомісячних авансів. Про цю проблему ми писали у статті «Прибуткова» декларація: чи подавати за I квартал 2015 року?» // «БТ», 2015, № 16, с. 18.

У листі, що коментується, податківці підтвердили: нова редакція п. 57.1 ПКУ не передбачає право платника ПНП, який сплачує авансовий внесок, подавати декларацію за перший квартал у разі неотримання ним прибутку або отримання збитку. Інакше кажучи: декларацію подаємо за підсумками року, аванси сплачуємо до травня 2016 року включно.

А тим першоквартальникам-збитникам, які все-таки спробували щастя і подали декларацію за I квартал 2015 року, у прийнятті такої декларації відмовили. Причина — неправильний звітний період (квартал замість року).

Зауважимо: діє правило перехідного періоду, згідно з яким у січні — грудні 2015 року і січні — травні 2016 року прибуткові аванси сплачують за старими правилами (за п. 57.1 ПКУ у редакції до 01.01.15 р.). А за цим правилом можна подати першоквартальникам-збитникам декларацію за I квартал. Але ж ні, фіскали проти.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі