Теми статей
Обрати теми

Нова форма авансового звіту: без глобальних змін

Жиленко Катерина, Кравченко Дар’я
Наказ Мінфіну України від 28.09.15 р. № 841 «Про затвердження форми Звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, і Порядку його складання»

img 1

img 2

Мінфін презентував нову форму Звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт (далі — авансовий звіт). Значних відмінностей від попередника немає.

З’явилася нова виноска «**», згідно з якою неповернена сума надміру витрачених коштів розраховується з урахуванням коефіцієнта з  п. 164.5 ПКУ.

Великою мірою, нічого нового, адже в самому п. 164.5 ПКУ давно є згадка про те, що база оподаткування для надміру витрачених і неповернених підзвітних коштів розраховується в такому самому порядку, як і для негрошових доходів — з використанням «натурального» коефіцієнта.

Оновили ставки ПДФО, якими обкладаються такі «зайві» суми, — 15 і 20 % (замість 17 %). Таким чином форму авансового звіту підігнали під чинне законодавство.

Також «дописка» про роль п. 164.5 ПКУ при розрахунку «зайвих» сум з’явилася і в Порядку складання звіту.

Дописали, що Порядок поширюється на осіб, які видали кошти на відрядження або під звіт для виконання окремих цивільно-правових дій від імені та за рахунок особи, що їх видала, та платників податків — фізосіб, які отримали такі кошти.

Крім того, з цього Порядку виключили норму, згідно з якою до суми перевищення (надміру витрачених коштів) не належали, тобто не обкладалися ПДФО документально підтверджені витрати за рахунок підзвітної готівки або безготівкових коштів, виданих на рекламні цілі (організацію і проведення прийомів, презентацій, свят, відпочинку, придбання та роздачу подарунків). Отже, такі рекламні витрати обліковуються за загальними правилами, тобто обкладаються ПДФО в разі неповернення.

Наказ діє з дня опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі