Теми статей
Обрати теми

Товари до зони АТО та з неї: за неправильне перевезення штрафуватимуть

Верховна Рада України, Жиленко Катерина
Закон України від 17.07.15 р. № 649-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції»

Законодавці запровадили відповідальність за порушення порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції (далі — АТО). Цікаво, що сам порядок ще не встановлений. Його доручили затвердити Кабміну «з подання» Служби безпеки України до дня набуття чинності Законом, що коментується (ст. 141 Закону № 638-IV* і п. 2 Прикінцевих положень Закону, що коментується). Однак держчиновники, як завжди, у відведені строки не впоралися. Виходить, що на сьогодні штрафи є, а порушення немає. Тому фактично штрафи запрацюють з дня набуття чинності відповідним порядком переміщення товарів до/із зони АТО.

* Закон України «Про боротьбу з тероризмом» від 20.03.03 р. № 638-IV.

Що ж це за штрафи? Отже, осіб, які переміщують товари з порушенням порядку, оштрафують від 10 до 100 нмдг (від 170 до 1700 грн.) з конфіскацією таких товарів. А за повторне за рік порушення — від 100 до 200 нмдг (від 1700 до 3400 грн.) з конфіскацією товарів (ст. 2043 КпАП).

Складають протоколи щодо таких порушень органи державної податкової служби (сьогодні — ДФС), а справи розглядають районні, районні в місті, міські або міськрайонні суди (ст. 221 і ст. 255 ПКУ).

Закон діє з 23.08.15 р. Але ще раз зауважимо, що фактично штрафуватимуть після затвердження порядку переміщення товарів до району або з району проведення АТО.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі