Теми статей
Обрати теми

Експорт сільгосппродукції: правила заповнення ПДВ-декларації

Жиленко Катерина, Кравченко Дар’я, Децюра Сергій
Лист ДФСУ від 24.03.16 р. № 9983/7/99-99-19-03-02-17

У листі, що коментується, податківці роз’яснили правила відображення в ПДВ-деклараціях операцій з експорту сільгосппродукції.

Такі операції обкладають ПДВ за нульовою ставкою. Сільгосппідприємства експорт власновироблених сільгосптоварів відображають у спецрежимній ПДВ-декларації (з кодами 0121 — 0123) за умови підтвердження вивезення товарів за межі митної території України (експорту) належним чином оформленою митною декларацією. Для цього призначений ряд. 2 «Операції з вивезення товарів за межі митної території України». Також таку експортну операцію слід розшифрувати в ряд. 2 таблиць 1 — 3 додатка ДС10 до спецрежимної декларації.

При цьому суми ПДВ, що були сплачені постачальникам під час придбання товарів/послуг, які брали участь у виробництві експортованої сільгосппродукції та включені до складу податкового кредиту, за рішенням платника можуть бути перенесені із спецрежимної ПДВ-декларації (код «0121») до загальної декларації (код «0110») шляхом відображення у ряд. 14 спецрежимної декларації зі знаком «-» та в ряд. 14 загальної декларації (код «0110») зі знаком «+».

Заповнювати цей рядок аграрне підприємство буде на підставі бухгалтерської довідки. У цій довідці сільгосппідприємство має вказати перелік податкових накладних, митних декларацій чи інших документів, що стосуються товарів/послуг, за рахунок яких сформовано податковий кредит за сільгосппродукцією, що була експортована.

Суми ПДВ, перенесені до ряд. 14 загальної ПДВ-декларації, можуть брати участь в обрахунку суми, що підлягає бюджетному відшкодуванню, у загальному порядку (див. «БТ», 2016, № 9, с. 11 та № 12, с. 19).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі