Теми статей
Обрати теми

Паливний акциз у чеку РРО

Жиленко Катерина
АЗС продає пальне оптом та вроздріб. Чи потрібно зазначати паливний акциз у чеку РРО?

Щоб відповісти на поставлене запитання, потрібно розібратися, коли виникає об’єкт обкладення акцизним податком з реалізації пального (паливним акцизом)?

Так, згідно з  п.п. 213.1.12 ПКУ об’єктом обкладення є реалізація будь-яких обсягів пального понад обсяги, що:

• отримані від інших платників акцизного податку та підтверджені зареєстрованими в Єдиному реєстрі акцизних накладних (ЄРАН) акцизними накладними;

• ввезені (імпортовані) на митну територію України та засвідчені належним чином оформленою митною декларацією;

• вироблені в Україні, реалізація яких є об’єктом оподаткування відповідно до п.п. 213.1.1 ПКУ, що підтверджені зареєстрованими в ЄРАН акцизними накладними.

Сплатити акциз доведеться лише у тому разі, коли обсяги вихідного пального перевищать обсяги вхідного. Тобто паливний акциз сплачується не з усього обсягу реалізованого пального і, відповідно, не при кожному відвантаженні.

Тому відображати паливний акциз у чеку РРО буде некоректно, адже заздалегідь не дізнаєшся, за якою операцією обсяг «витрати» перевищить обсяг «надходження», якщо взагалі перевищить. І тому запрограмувати апарат на таку «замудрену» схему не вийде.

Більш того, згідно з оновленими вимогами до розрахункових документів* у фіскальному касовому чеку потрібно зазначати лише «звичайний» та роздрібний акциз. Про паливний не йдеться.

* Див. наш коментар до наказу Мінфіну України від 21.01.16 р. № 13 // «БТ», 2016, № 10-11, с. 6.

Висновок: зазначати в чеку РРО паливний акциз не потрібно.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі