Теми статей
Обрати теми

Як у додатку Д5 до ПДВ-декларації відобразити «замінники» податкової накладної

Яка дата зазначається в кол. 3 табл. 2 розд. ІІ додатка Д5 до декларації з ПДВ, якщо Звіт про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, подано в наступному періоді за періодом складання транспортного квитка і готельного рахунка?

Підставою для нарахування сум ПДВ, що відносяться до податкового кредиту без отримання податкової накладної, також є документи, визначені п. 201.11 ПКУ. До таких документів, зокрема, віднесено транспортний квиток та готельний рахунок, що містять загальну суму платежу, суму податку та податковий номер продавця.

Документи, що підтверджують витрати, понесені підзвітною особою під час відрядження або виконання окремої цивільно-правової дії за дорученням та за рахунок податкового агента платника податку, подаються разом зі Звітом про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, а датою формування податкового кредиту на підставі таких документів є дата подання такого Звіту.

У складі декларації з ПДВ подаються додатки (у разі заповнення даних у відповідних рядках декларації). Зокрема, додатком до декларації є «Розшифровка податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5)» (додаток Д5).

Враховуючи зазначене, якщо Звіт подано в наступному періоді за періодом складання документів, які надають право на формування податкового кредиту без отримання податкової накладної згідно з п. 201.11 ПКУ та включені до такого Звіту, то в колонці 3 «Період складання податкової накладної, іншого документа» таблиці 2 розд. II «Податковий кредит» додатка Д5 до декларації зазначається дата складання Звіту.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.20

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі