№49

Бухгалтерський тиждень, грудень, 2016/№ 49 Інші номери журналу ›
  • Нормативна грошова оцінка сільгоспземель: нова методика розрахунку Постанова Кабміну від 16.11.16 р. № 831 «Про затвердження Методики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення»
  • Коли можна уникнути повторної позапланової перевірки? Лист ДФСУ від 17.11.16 р. № 24817/6/99-99-14-03-03-15
  • Запізнилися з реєстрацією «зайвої» податкової накладної? Чекайте штрафу Лист ГУ ДФС у Полтавській області від 21.11.16 р. № 6166/10/16-31-15-01-38
  • Головбух іде у відпустку? Підготуйтеся до цієї події заздалегідь Лист Мінсоцполітики від 17.10.16 р. № 376/06/186-16
  • Продаж автомобіля: пам’ятка для підприємців Лист ГУ ДФС у м. Києві від 10.11.16 р. № 7430/В/26-15-13-02-15
  • Ні! — платі за неоформлене землекористування Лист ДФСУ від 09.09.16 р. № 19397/6/99-99-12-02-03-15
  • Перенесення робочих днів у 2017 році
  • Погашення заборгованості комунальних підприємств Верховна Рада України прийняла Закон, який має допомогти погасити заборгованість теплопостачальних, теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії.
  • Путівки на оздоровлення чорнобильцям Кабмін оновив Порядок надання щорічних путівок на лікування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
  • Держреєстрація декомунізаційних змін без адмінзбору! Мін’юст наголосив, що адміністративний збір за проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, фізособу-підприємця та громадське формування, що не має статусу юрособи, у тому числі змін до установчих документів, не стягується, якщо внесення таких змін пов’язано з приведенням їх у відповідність до законів України у строк, визначений цими законами ( ст. 36 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань» від 15.05.03 р. № 755-IV).
  • Календар тижня
  • «Иду за тобой, как по минному полю…»*: додаткова угода та розрахунок коригування Коригування в ПДВ-обліку, мабуть, найбільш заплутаний та проблемний сегмент. І це не дивно. Адже для того, щоб таку операцію оформити правильно, бухгалтеру доводиться зважати на величезну кількість нюансів. Причому труднощі можуть початися вже з визначення моменту складання розрахунку коригування. На яку подію орієнтуватися у разі складання додаткової угоди до договору? Давайте з’ясуємо.
  • Акумуляторні батареї: правила експлуатації та облік Чи міг припустити німецький інженер Карл Фрідріх Бенц, який представив публіці у 1886 році перший автомобіль, що на початку XXI століття у світі щорічно вироблятимуть і купуватимуть близько 90 млн нових авто? Тільки у нашій країні на сьогодні налічується трохи більше 200 автомобілів у розрахунку на кожну 1000 жителів. Їх власниками є як громадяни, так і юридичні особи. Зрозуміло, порядок утримання автомобіля на підприємстві має свої особливості. Причому часто доводиться зважати на законодавчі обмеження. У цій статті ми поговоримо про встановлені норми експлуатації акумуляторних батарей, а також про те, як відобразити витрати на заміну акумуляторів у бухгалтерському та податковому обліку.
  • Мінімальні ціни на алкоголь: про що слід пам’ятати Нещодавно зросли мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на алкогольні напої («БТ», 2016, № 48, с. 5). Тому усі суб’єкти господарювання, які займаються реалізацією алкогольних напоїв, дружно взялися за підрахунок нової мінімальної ціни. Про те, як правильно розрахувати цю величину і що загрожує за продаж алкоголю за заниженими цінами, читайте далі.
  • Податковий розрахунок за формою № 1ДФ: доходи та їх ознаки Податковий розрахунок за формою № 1ДФ подають податкові агенти, які протягом звітного кварталу нараховували та виплачували доходи фізособам. Усі доходи в розд. I форми № 1ДФ відображають з відповідними їм ознаками. Ці ознаки наведено в додатку до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку…, затвердженого наказом Мінфіну від 13.01.15 р. № 4. Але щоб вам, шановні читачі, не дошукуватися необхідної ознаки у цьому Порядку, найбільш поширені з них ми навели в нашій Шпаргалці бухгалтера. Для зручності цю інформацію згруповано за видами доходів, що нараховуються/виплачуються фізичним особам (а не за номерами ознак доходу).
  • Залишки резервів на кінець року: що з ними робити? Перевірка резервів входить до завдання річної інвентаризації. На практиці нерідко виникають запитання, пов’язані з проведенням цієї процедури та відображенням результатів у фінансовій звітності. У статті ми поговоримо про інвентаризацію двох найпоширеніших обов’язкових резервів: резерву сумнівних боргів (РСБ) та резерву відпусток.
  • ФОП-єдиноподатник і оренда надмірної площі: як поєднати непоєднуване? Підприємець, перебуваючи на загальній системі оподаткування, здавав в оренду об’єкт нежитлової нерухомості площею 500 м2. З початку IV кварталу 2016 року він перейшов на єдиний податок, група 3. Щоб не порушувати «орендну» заборону для фізосіб-єдиноподатників, договір оренди переоформили на фізособу-громадянина. Однак орендар не встиг розрахуватись за вересень. Кошти надійшли у жовтні на підприємницький рахунок орендодавця. Чи не злетить новоспечений платник єдиного податку із спрощеної системи і як оподатковувати такий дохід? Давайте розбиратись.
  • Важливі заяви до кінця/початку року Щоб злагоджено працювати в новому році, слід встигнути заздалегідь підготуватися: своєчасно заявити про себе, підтвердити свій статус та/або подати додаткову звітність. Отже, сьогодні якраз і пригадаємо важливі дати заяв/підтверджень, пов’язані з роком, що минає, і переходом у рік наступний. Неодмінно візьміть їх до уваги!
  • Мінзарплата і прожитмінімум: зростання вже у грудні Не перебільшимо, якщо скажемо, що плановане Кабміном підвищення зарплати у 2017 році до рівня в 3200 грн. — це зараз тема номер 1. Але за палкими суперечками — добре це 3200 чи погано, непомітно настав грудень, а з ним — і реальне (а не плановане) підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. На що вплине таке підвищення і що потрібно врахувати бухгалтерам? Зараз розповімо.
  • Як у додатку Д5 до ПДВ-декларації відобразити «замінники» податкової накладної Яка дата зазначається в кол. 3 табл. 2 розд. ІІ додатка Д5 до декларації з ПДВ, якщо Звіт про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, подано в наступному періоді за періодом складання транспортного квитка і готельного рахунка?
  • Коли заповнювати додатки Д5 та Д7 до ПДВ-декларації Які додатки необхідно подавати до контролюючого органу при заповненні рядків 4.1 або 4.2 податкової декларації з ПДВ?
  • Як заповнити додаток ДС9 до спецрежимної ПДВ-декларації Які показники податкових декларацій з ПДВ («0110, 0121, 0123/0130») враховуються для заповнення рядків 1 — 12 граф 3, 4, 5 та 7 додатка ДС9?
  • Декларація з рентної плати за дві ділянки надр Скільки декларацій з рентної плати і додатків 1 та 2 до неї потрібно подавати у разі користування надрами для видобування корисних копалин, якщо суб’єкт господарювання видобуває корисні копалини на декількох ділянках надр?
  • Річний перерахунок з ПДФО Підприємство у березні й листопаді 2016 року проводило донарахування сум зарплати (премій та індексації) за минулі звітні періоди. Як ці суми обліковувати при проведенні річного перерахунку з ПДФО? Як результат перерахунку відобразити в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі