Теми статей
Обрати теми

Коригування операцій з придбання товарів без ПДВ

Чи підлягає відображенню в декларації з ПДВ та в її додатку 1 коригування обсягів придбання без ПДВ (в тому числі за нульовою ставкою)?

До податкового кредиту належать суми податку, сплачені/нараховані у разі здійснення операцій, зокрема, з придбання або виготовлення товарів (у тому числі в разі їх ввезення на митну територію України) та послуг (п. 198.1 ПКУ).

При цьому всі обсяги придбаних товарів/послуг відображаються в розд. ІІ податкової декларації з ПДВ, форма та порядок заповнення якої затверджені наказом Мінфіну від 28.01.16 р. № 21.

Відповідно до п. 4 розд. V Порядку № 21 до розд. II «Податковий кредит» включаються обсяги придбання (виготовлення, будівництва, спорудження, створення) за нульовою ставкою та/або без ПДВ (рядок 10.3 податкової декларації з ПДВ) товарів/послуг, необоротних активів на митній території України.

Коригування податкового кредиту відображається у рядку 12 декларації.

При заповненні рядка 12 обов’язковим є подання додатка 1 «Розрахунок коригування сум ПДВ (Д1)» (далі — додаток 1), що заповнюється в розрізі контрагентів.

За формою додатка 1 коригування податкового кредиту згідно зі ст. 192 ПКУ відображається у таблиці 2 цього додатка. При цьому виходячи зі змісту таблиці 2 відображенню підлягають лише операції з придбання з ПДВ, які підлягають оподаткуванню за основною ставкою та ставкою 7 %.

Отже, коригування обсягів придбання без ПДВ (в тому числі і за нульовою ставкою) відображенню у декларації не підлягають.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі