Теми статей
Обрати теми

Госпсуб’єктам із зони АТО: оновлено обмеження та пільги

Жиленко Катерина, Кравченко Дар’я

Законодавці дещо підкоригували свої заборони та пільги, запроваджені на період проведення АТО.

По-перше, освіжили поняття території проведення АТО та замінили його на поняття населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, і населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення. Також вказали, що перелік таких населених пунктів затверджує Кабмін. Нагадаємо, на сьогодні ці переліки затверджені розпорядженням КМУ від 07.11.14 р. № 1085 у редакції розпорядження від 02.12.15 р. № 1276-р.

По-друге, продовжують діяти звільнення від плати за користування земділянками державної ї комунальної власності та орендної плати за користування державним і комунальним майном. Ці звільнення діють щодо землі та майна, розміщеного в населених пунктах із зазначених вище переліків, а не в прив’язці до госпсуб’єктів, що провадять діяльність у зоні АТО.

По-третє, скасували заборону на внесення змін до складу засновників і керівників місцевих юросіб. Реєстраційні дії можна проводити стосовно зміни складу засновників (учасників) і керівників, причому для юросіб публічного права — без обмежень, а для юросіб приватного права — за умови, що документи подаються в паперовій формі особисто засновниками (учасниками) та керівниками.

Закон діє з 08.06.16 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі