Теми статей
Обрати теми

Скарги у сфері держреєстрації: є зміни

Жиленко Катерина
Унесено зміни до Порядку розгляду скарг у сфері державної реєстрації. Так, заявник може відкликати подану скаргу на будь-якому етапі її розгляду. У такому разі скарга залишається без розгляду.

Також підкоригували способи повідомлення осіб, запрошених до розгляду скарги по суті, про час і місце розгляду скарги:

• телефонограмою (якщо номер телефону зазначений у скарзі);

• шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-сайті Мін’юсту;

• засобами електронної пошти (якщо адреса електронної пошти зазначена у скарзі та/або інших документах, які додаються до скарги).

Додали норму, згідно з якою якщо заявник та/або його представник (інші особи, які беруть участь у розгляді скарги по суті) повідомляють про наявність судового спору між тими самими сторонами, за тим самим предметом, за тими самими підставами, про які вказано в скарзі, то вони повинні надати копію відповідного рішення суду на засідання комісії.

І наостанок: якщо комісія під час розгляду скарги по суті виявляє адміністративне правопорушення у сфері держреєстрації, відповідальність за здійснення якого передбачена ст. 16611 і 16623 КпАП, то суб’єкт розгляду скарги складає протокол про адміністративне правопорушення в порядку, визначеному Мін’юстом.

(Постанова КМУ від 01.06.16 р. № 345, діє з 04.06.16 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі