Теми статей
Обрати теми

Витяг з Єдиного держреєстру: новий Порядок отримання даних

Жиленко Катерина, Кравченко Дар’я, Децюра Сергій

Наказом, що коментується, Мін’юст затвердив Порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань (далі — ЄДР). Цим Порядком регламентовано процедуру отримання:

у паперовій формі виписки чи витягу з ЄДР та документів, що містяться в реєстраційній справі;

в електронній формі — відомостей з ЄДР через портал електронних сервісів, а також у форматі бази даних або в іншому форматі у режимі реального часу.

Для отримання виписки чи витягу у паперовому вигляді слід звернутися до уповноваженого суб’єкта держреєстрації, центру надання адмінпослуг або нотаріуса, щоб сформувати запит (форми наведені у додатках до Порядку), та надати документ, що підтверджує внесення плати за таку послугу (за кожен документ окремо)*.

* Розміри плати встановлені у ст. 36 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань» від 15.05.03 р. № 755-IV.

Копії документів, які містяться у реєстраційній справі, можна отримати у центрі надання адміністративних послуг, утвореному при суб’єкті держреєстрації, що уповноважений зберігати реєстраційні справи у паперовій формі.

Щоб отримати витяг з ЄДР в електронній формі, слід зайти на портал електронних сервісів. Надання електронного витягу — не безкоштовне задоволення. Розрахуватись за таку послугу можна з використанням платіжних систем через мережу Інтернет. Однак доступна і безкоштовна послуга — перегляд та друк загальних відомостей про юрособу, підприємця чи громадське об’єднання.

Наказ, що коментується, діє з 17.06.16 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі