Теми статей
Обрати теми

Постанова для «трудових» штрафів: у Держпраці — повний бойовий комплект

Жиленко Катерина, Кравченко Дар’я
Наказ Мінсоцполітики України від 02.02.16 р. № 67 «Про затвердження форми постанови про накладення штрафу уповноваженими посадовими особами Державної служби України з питань праці»

Обіцяного три роки ждуть. Майже стільки ж довелося чекати від Мінсоцполітики форми постанови про накладення штрафів працівникам Держпраці.

Як ви знаєте, нещодавно з’явилися необхідні поправки в Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення*. Їх уніс Кабмін своєю постановою від 03.02.16 р. № 55 («БТ», 2016, № 7, с. 5). Завдяки цьому з’явився механізм накладення штрафів, прописаних у  ч. 2 ст. 265 КЗпП.

* Затверджено постановою КМУ від 17.07.13 р. № 509.

Тепер контролери готові до «бою»: у них є і норма КЗпП, і порядок накладення штрафів, і форма постанови для цього. Отже, будьте готові до «атак».

Нагадаємо: постанова про накладення штрафу складається у двох примірниках, один з яких залишається у Держпраці або в її територіальному органі, другий — надсилається протягом 3 днів суб’єктові господарювання чи роботодавцю, стосовно якого прийнято постанову, або видається його представникові, про що на ньому робиться відповідна позначка, засвідчена підписом такого представника.

Штраф потрібно сплатити протягом одного місяця з дня прийняття постанови про його накладення. Про сплату цього штрафу суб’єкт господарювання або роботодавець повідомляють Держпраці чи її територіальному органу — надсилаючи документ про оплату на зазначену в постанові адресу.

Якщо ви не згодні з рішенням контролерів, то постанова може бути оскаржена в судовому порядку.

Наказ діє з дня опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі