Теми статей
Обрати теми

Помилилися при заповненні форми № 1ДФ — сплатіть штраф

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 103.26
Чи застосовується відповідальність згідно з п. 119.2 ПКУ, якщо податковий агент подає уточнюючий податковий розрахунок за формою № 1ДФ з метою вилучення помилкової інформації щодо нарахованого доходу на користь однієї фізособи-підприємця та введення інформації щодо іншої, при цьому сума нарахованого та виплаченого доходу не змінюється?

У разі нарахування (виплати) доходів податковий агент зобов’язаний відобразити в Податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (далі — форма № 1ДФ) такі доходи на користь всіх платників податків, у тому числі виплачені на користь самозайнятих осіб (фізосіб — підприємців та осіб, що провадять незалежну професійну діяльність). При виплаті доходу самозайнятим особам вказуються дані з ознакою доходу «157».

Неподання, подання з порушенням встановлених строків, подання не у повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками форми № 1ДФ, якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов’язань платника податку та/або до зміни платника податку, тягнуть за собою накладення штрафу відповідно до п. 119.2 ПКУ у розмірі 510 грн. Повторне порушення протягом року − 1020 грн.

Отже, у разі подання податковим агентом уточнюючої форми № 1ДФ, відповідно до якої вилучається помилкова інформація щодо нарахованого доходу на користь однієї фізособи-підприємця та вводиться інформація щодо іншої фізособи-підприємця, при цьому сума нарахованого та виплаченого доходу не змінюється, тобто вносяться зміни до номера облікової картки платника податку, до такого податкового агента застосовується відповідальність, передбачена п. 119.2 ПКУ.

Теги штрафи
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі