Теми статей
Обрати теми

Мінімальні ціни на алкоголь: Кабмін презентує нове збільшення

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій, Бобро Анатолій, Ушакова Лілія, Нестеренко Максим

Кабмін підвищив мінімальні ціни на алкогольні напої вітчизняного виробництва.

Нагадаємо, що попередні мінімальні ціни на деякі види алкогольних напоїв українського виробництва було введено ще в минулому році постановою Кабміну від 17.06.15 р. № 426 (див. «БТ», 2015, № 27, с. 5).

Після збільшення ставок акцизу (зокрема, на горілку, лікеро-горілчані вироби та коньяк — на 50 %, а на вино, ігристе та вермути — на 100 %) та підвищення ціни на спирт, а також зростання інших складових собівартості розмір мінімальних цін не відповідав реальним витратам на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв.

Тому Кабмін вирішив збільшити мінімальні ціни. При цьому зростання цін спостерігається на всі «держрегульовані» алкогольні напої (у тому числі коньяки та вина).

Зокрема, мінімальні ціни змінилися таким чином:

• на горілку та лікеро-горілчані вироби мінімальна оптово-відпускна ціна зросте майже на 28 % і становитиме 225 грн., а роздрібна ціна приблизно на 27 % і становитиме 348,9 грн. (за 1 літр 100-процентного спирту);

• на віскі, ром, джин мінімальна оптово-відпускна ціна зросте приблизно на 63 % і становитиме 570 грн., а роздрібна ціна приблизно на 37,6 % і становитиме 750 грн. (за 1 літр 100-процентного спирту);

• на 3-зірковий коньяк (бренді) мінімальна оптово-відпускна ціна та роздрібна ціна становитиме 336,22 грн. та 524,5 грн. відповідно (за 1 літр 100-процентного спирту).

Постанова, що коментується, набере чинності з 03.12.16 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі