Теми статей
Обрати теми

Новий Порядок розгляду скарг: тепер хоч кіно знімайте

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій, Бобро Анатолій, Ушакова Лілія, Нестеренко Максим

Враження від змін, що вносяться до Порядку № 916*, в цілому позитивне. За оновленими правилами особа, яка подала скаргу на рішення контролерів, наділяється, зокрема, правами:

* Порядок оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду контролюючими органами, затверджений наказом Мінфіну від 21.10.15 р. № 916.

ознайомлюватись із матеріалами перевірки та адміноскарження в електронній та письмовій формі, робити з них копії, виписки за допомогою технічних засобів;

здійснювати технічну фіксацію засідання з розгляду скарги за допомогою фото-, кінозйомки, відео-, звукозапису.

Розгляд матеріалів скарг відбувається у закритому засіданні, шо розуміється як розгляд скарги контролерами лише за участю платника або його уповноважених представників (у тому числі адвокатів).

Проведення розгляду у відкритому засіданні може бути виключно на підставі письмового клопотання платника (новий додаток до Порядку № 916). Воно має містити:

• перелік осіб, залучення яких необхідне для розгляду матеріалів скарги (у тому числі і представників засобів масової інформації);

• надання згоди на розголошення контролерами (посадовими особами) відомостей про платника, що становлять конфіденційну інформацію, комерційну чи банківську таємницю та стали відомі під час виконання посадовими особами службових обов’язків;

• надання згоди контролерам щодо присутності ними залучених осіб.

Для розгляду клопотання контролерам відведено 10 робочих днів з моменту його отримання, після чого особа має бути проінформована про його результати не пізніше ніж за 5 робочих днів до дати розгляду скарги.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі