Теми статей
Обрати теми

Таблиця даних платника ПДВ: нюанси заповнення граф 2 — 4

Який порядок заповнення граф 2 — 4 Таблиці даних платника податків, що є додатком до Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в ЄРПН?

У разі отримання квитанції про зупинку реєстрації в податковій накладній (ПН) / розрахунку коригування (РК) в ЄРПН платник ПДВ має право подати на розгляд Комісії ДФСУ, яка приймає рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН або відмову в такій реєстрації, інформацію у вигляді Таблиці даних платника податків. Цей документ є додатком до Критеріїв № 567*.

* Критерії оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затверджені наказом Мінфіну від 13.06.17 р. № 567.

Графи вказаної Таблиці заповнюються таким чином (п. 3 Критеріїв № 567):

• у гр. 1 «№ з/п» ви нумеруєте по порядку всі рядки, які заповнюєте;

• у гр. 2 «Код згідно з КВЕД ДК 009:2010» вказуєте вид економічної діяльності відповідно до Класифікатора видів економічної діяльності (КВЕД ДК 009:2010). При цьому код КВЕД треба вказувати в кожному рядку;

• у гр. 3 «Код згідно з УКТ ЗЕД / ДК 016-2010 (придбання (отримання) товарів/послуг)» приводите коди товарів відповідно до УКТ ЗЕД або коди послуг згідно з ДКПП (ДК 016-2010), які ви придбаваєте на постійній основі.

При цьому кожен код УКТ ЗЕД (який відповідає певному товару) вказується в окремому рядку навпроти рядка, в якому ви вже внесли вид діяльності.

Відзначимо, що в цій графі наводяться всі товари, вказані в ПН/РК, які поставляються або використовуються для виготовлення товару;

• у гр. 4 «Код згідно з УКТ ЗЕД / ДК 016-2010 (постачання (виготовлення) товарів/послуг» проставляєте коди товарів відповідно до УКТ ЗЕД або коди послуг згідно з ДКПП, які ви поставляєте (виготовляєте) на постійній основі.

Увага! Одночасне заповнення граф 3 і 4 в одному рядку Таблиці не допускається.

Відзначимо також, що коди послуг згідно з ДКПП у Таблиці повинні містити від 5 (наприклад: «02.40») до 14 символів**.

** З урахуванням розділових крапок.

Важливо! Після подання Таблиці коди товарів згідно з УКТ ЗЕД або коди послуг згідно з ДКПП при складанні ПН/РК обов’язково вказуються на рівні тих знаків (цифр), які платник ПДВ вказав у Таблиці.

Якщо в Таблиці коди будуть вписані на рівні 4 перших цифр, а в ПН/РК — на рівні 12 цифр, то реєстрація такої ПН/РК буде призупинена. Оскільки, наприклад, код «33.12» і код «33.12.24-00.00» не ідентичні та сприймаються системою як різні коди.

Крім того, не забувайте, що в Таблиці наводяться тільки ті коди товарів згідно з УКТ ЗЕД / коди послуг згідно з ДКПП і ті коди видів економічної діяльності, які дійсно відповідають діяльності платника ПДВ, за якою зупинена ПН, і платником ПДВ отримана квитанція про призупинення її реєстрації в ЄРПН.

До речі, отримання передоплати за товари, постачання яких ще не відбулося, не позбавляє платника ПДВ права навести в Таблиці інформацію про товари, щодо яких вона отримана.

І ще. Платник ПДВ має право подати Таблицю незалежно від того, чи була зупинена реєстрація ПН/РК в ЄРПН.

Для зручності платників податків ДФСУ пропонує користуватися інструкцією щодо правильності заповнення Таблиці платника податків при реєстрації ПН/РК в ЄРПН. Така пам'ятка розміщена на офіційному веб-порталі ДФСУ (http://sfs.gov.ua/baneryi/zupinennya-reestratsii-pn/ 304206.html).

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.17

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі